13 Temmuz 2017 Perşembe

Kaliteli web sitesi tasarim

Kaliteli web sitesi tasarim nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen şahıs yada firmalar hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Kaliteli web sitesi tasarim yaptırırken nelere önem verilmeli?

Uzman bir web tasarım hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Kaliteli web sitesi tasarim yaptıracağınız kişi veya firmaya ne istediğinizi açıklayıcı bir şekilde açıklayan dökümanları ulaştırmalısınız logo, renkler vs.
  • Web tasarım açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu tamamiyle sitenizi tasarlayacak kişi veya firmaya bıraktıysanız, demo çalışma talep edebilirsiniz.
  • Mutlaka bir anlaşma yapın ve anlaşmanızda istediğiniz tüm yapıyı en küçük ayrıntısına kadar yazın veya yazdırın, sözleşmeyi mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden onaylamayın, genelde web tasarım bittikten sonra yönetim paneline uayarlama yapılır. Bu sebepten mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak anlaşma yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Misalen siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir web sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yaptırmak zorunda kalırsınız.
  • Web dizayn hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışması ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kaliteli web sitesi tasarim seo uyumlu yapılmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı kriterler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırma uygulanarak ve görseller sıkıştırılarak sağlanmaktadır.
  • Kaliteli web sitesi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kaliteli web sitesi tasarim ücretleri ne kadardır?

Kaliteli web sitesi tasarim için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada hemen hemen aynıdır. Bağımsız olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece fiyatı düşük olduğu için çalışmanızı tavsiye etmemekle birlikte sebepleriyle birlikte açıklayacağım.

İstanbul web dizyan firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıdaki gibidir. Peki firmadan bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Freelance iş yapanların giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları firmalardan %40 - %60 daha düşüktür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder