17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilimi

Merhaba bu makalemde profesyonel web yazılım çalışması yaptırmak isteyen kuruluş veya şahıslar için dikkatli olması gereken bazı durumları açıkladım.

Profesyonel web yazilimi hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti profesyonel, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web programı yapısı gereği yıllarca verim almak için yazılır. Eğer yazılım aşamasında ileriye dönük kodlanmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tip kodlamalarda kodu yazan kişiye muhtaç olursunuz çünkü standartlar gözardı adilir, standarların gözardı edildiği bir yazılımı farklı web programcıları geliştirmekte zorluk çeker, ya geliştiremez yada uğraşmak istemez veya en kötüsü geliştirmek için fahiş rakam ister.
  • Geliştirilemez kodlama veya geliştirilebilir kodlama arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların benimsendiği, takım çalışması esnasında veya başka programcıların yazılımı ele aldığı zaman sorun çıkartmadan düzenleyebileceği programlardır. Siz programı yapan ajansla ilişiğinizi kesseniz bile başka profesyonel web programcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun önemi fazladır. Çünkü her yıl yeni özellikler, güvenlik güncellemeleri, hızlandırma yamaları vb. seçenekler çıkmaktadır. Geliştirilemeyen bir web program sadece yapımcısının düzenleyebildiği, farklı web yazılımcının geliştirmek istediği zaman hatalar yaşayacağı web program tipleridir.
  • Web program maliyeti yüksek bir hizmet türüdür. Bu hizmeti almak istiyorsanız ne uçuk fiyatlara nede aşırı düşük ücretlere itibar etmeyin. Örnek verirsek üç firmadan teklif aldınız bir tanesi 3.000 tl dedi, birisi 6.000 tl dedi, bir tanesi 1.500 tl dedi buradan anlaşılırki bu programın fiyatı tahminen 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan fazla veya aşağı fiyatlar %10 değişkenlik gösterebilir. Daha aşağı veya aşırı fiyatlara aldanmayın.
  • İstediklerinizi detaylı bir şekilde aktarın. Web yazılım yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak aktarabilmeniz lazımdır. İsteklerinizi mükemmel bir şekilde aktardıktan sonra notlar alınacak ve fiyat teklifi hazırlanacaktır. Fiyat teklifleri hazırlanırken bahsettiğiniz özelliklere dikkat edilerek bir ücretlendirme yapılacaktır. Ücretlendirme yapılırken sizin değersiz gördüğünüz veya söylemeye gerek yok diye düşündüğünüz şeyler ücrete dahil edilmez. Sözleşme tamamlandığında artık o özelliği istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye kalır veya yapılmadan proje bitirilir. Örneğin başımdan geçen bir durumdan bahsedeyim bir web yazılımı için anlaştık. İstenen bir veri kayıt yazılımıydı, aktarıldığı gibi programlanmaya başlandı %80'lik kısmını bitirdim. Test için firmaya gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğerse bu kayıtlar devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından sorgulanması gerekliymiş, inceledim sitenin apisi yoktu. Projeyi iptal ettim. Sizde bu tür bir durumda ön ödemenizi kaybetmiş olursunuz.
  • Mutlaka sözleşme yapın. Kurumsal dünyada şahıslar yada şirketler sözleşmesiz adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi açıkça belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak işleri, varsa örnek siteleri içine alan detaylı bir sözleşmeyi muhakkak yapmalısınız.

 

Profesyonel web yazilimi hizmeti alacakların yaptıkları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların başında kurumsal web programlama ajanslarıyla çalışmamaları yer alır. Ajansların şikayet edilebileceği binlerce kuruluş olmasına rağmen, bağımsız kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Ücretlerine kapılma. Birkaç firma ile görüşüldükten sonra hepsi yüksek deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir seçenek ama şöyle bir kafa yoralım ucuzmu, kalitemi. Ucuza yaptıracağınız bir web programı sizi nasıl ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilimi - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilimi, istanbul Profesyonel web yazilimi, Profesyonel web yazilimi istanbul,Profesyonel web yazilimi firması, Profesyonel web yazilimi firmaları, istanbul Profesyonel web yazilimi firması, istanbul Profesyonel web yazilimi firmaları

 

1 yorum:

  1. ücretsiz olarak web site tasarımı hakkında bilgi veya seo danışmanlık hakkında destek veriyorum. 1997 yılından günümüze gelen bir birikimle dilerseniz profesyonel anlamda web tasarımı ve seo hizmetleri sunabilirim. Google istediğiniz kelimede birinci sayfaya çıkma garantisi, bir yıl boyunca seo desteği; günlük, haftalık ve aylık dönemlerde. Web tasarım ve seo uzmanları bir telefon uzaklıkta sizi bekliyor

    Profil bilgilerim: Web Tasarım & SEO - Narman

    Gebze Web tasarım, Gebzede web tasarım, Gebze web tasarım işleri, Gebze web tasarım firmaları, Gebze web tasarım firması, İstanbul web tasarım, seo danışmanı, seocu, seo uzmanı

    YanıtlaSil